Datum zveřejnění: 
21. 6. 2018
Pod záštitou děkana Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT prof. MUDr. Ivana Dylevského, DrSc., se v sobotu 16. června konal již 6. ročník Běhu Míru Kladno - Lidice. Více než 250 účastníků podpořilo svým během handicapované děti a památku obětí lidické tragédie.

Tradiční běh pořádá Krajská rada seniorů Středočeského kraje, akci podpořil také Středočeský kraj, Památník Lidice, Auto Šídlo s.r.o. Kladno. Závodilo se v kategoriích ženy, muži, handicapované děti v doprovodu studentů fakulty, senioři nordic walking a koloběžkáři. Závodu se zúčastnili i běžci ze zahraničí, např. z Japonska, Řecka či Ruska.

Běh odstartoval primátor Kladna Mgr. Milan Volf. Podpořit závodníky přišel také senátor Mgr. Jiří Dienstbier s chotí. Diplomy a ceny těm nejlepším v každé kategorii předávali za Středočeský kraj radní pro oblast sociálních věcí Aneta Heřmanová a Martin Draxler, radní pro oblast regionálního rozvoje, cestovního ruchu a sportu, herečka Petra Tenorová, bývalý český fotbalový útočník Tomáš Pešír, ředitel organizace Život 90 pan Jaroslav Lorman a za Fakultu biomedicínského inženýrství Ing. Ida Skopalová.

V cíli závodu u Růžového sadu v Lidicích byl pro závodníky i diváky připraven bohatý doprovodný program, například prohlídka fakultní sanitky, kde si zájemci mohli nechat změřit krevní tlak nebo cukr v krvi, autogramiáda významných hostů, představení vozů Škoda. Děti si mohly otestovat své znalosti lidského těla, jednoduché fyzikální pokusy nebo si nakreslit a vyrobit svůj vlastní originální odznak.

Absolutním vítězem se stal student fakulty Bc. Jaroslav Doubek. Výtěžek z dobrovolného startovného ve výši 9 427 Kč převzala ředitelka ZŠ Korálek Mgr. Taťána Semančíková na podporu hendikepovaným dětem.

Na závěr se všichni přítomní odebrali k pomníku Lidických dětí, kde s tichou vzpomínkou položili kytici a uctili minutou ticha památku obětí.

Foto: Lan Phuong Nguyen

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture