Datum zveřejnění: 
5. 6. 2018
Masarykův ústav vyšších studií pořádal 30. května již třetí ročník Konference Albína Bráfa, tentokrát v mezinárodním formátu. Příležitost prezentovat výsledky své práce a publikovat v recenzovaném sborníku zde dostali i studenti, finanční odměnu za nejlepší příspěvky získali Henrik Wagner z TU Braunschweig, Alice Blažková z Masarykova ústavu vyšších studií ČVUT v Praze, Tomáš Havel z Fakulty dopravní ČVUT v Praze a Erik Poláček ze Slezské univerzity.

Na konferenci byly mimo jiné představeny dva mezinárodní projekty s dopadem na čerstvě akreditovaný bakalářský a magisterský studijní program Masarykova ústavu vyšších studií ČVUT v Praze Current Issues in Business from a V4 Perspective podporuje International Visegrad Fund a jedním z jeho výstupů je stejnojmenný předmět vyučovaný zahraničními pedagogy, který již v zimě 2018 absolvovalo přes padesát posluchačů ČVUT.

V rámci projektu Modern Logistics Learning programu Erasmus+ Strategic Partnerships připravuje pět evropských škol blok certifikovaných modulů k výuce logistiky a řízení dodavatelského řetězce. Ten bude od akademického roku 2019/20 v programu Masarykova ústavu vyšších studií ČVUT v Praze zařazen do skupiny povinně-volitelných předmětů v angličtině a jeho absolventi se stanou kandidáty prestižního profesního certifikátu Evropské logistické asociace.