Datum zveřejnění: 
23. 5. 2018
Hned několikrát uspěli studenti designu na Fakultě architektury ČVUT v soutěži pro designéry do třiceti let Best in Design. Titul absolutního vítěze celé soutěže získala Markéta Nováková s koloběžkou Lunt, která zároveň vyhrála i 1. cenu v kategorii Product design. V kategorii Industrial design obdržel 3. cenu Ivan Valigura s návrhem Vlakového sezení. Devátý ročník soutěže Best in Design se konal ve Zlínském kongresovém centru a jako každý rok byl součástí Zlin Designu Weeku. Designéři byli oceněni ve čtyřech designérských kategoriích – Industrial design, Fashion design, Communication design a Product design.

Koloběžka Lunt byla navržena jako vhodné řešení pro ekologickou dopravu po městě. Díky inovativnímu způsobu skládání ji lze snadno a rychle složit do malého objemu a nosit v ruce či na popruhu. Koloběžka disponuje nafukovacími koly, tudíž ani kamenná dlažba v centru města pro ni není překážkou. Kombinací materiálů a barev ladí s rytmem města a cesta do práce či školy se najednou stává výjimečným zážitkem.

Oceněné vlakové dvojsedadlo je ergonomicky tvarované a uživateli zajišťuje komfortní požitek z cesty. Inovací sedadla jsou zejména ohybově nastavitelné opěrky hlavy či celková ergonomie. Celkový tvar sedadla je navržen tak, aby nepůsobil robustně jako jiná sedadla, ale spíše vzdušně a lehce. Tvar zádového opěráku více kopíruje lidské tělo zejména v oblasti ramen, odkud se poté rozšiřuje na opěrky hlavy. Tvar plastové skořepiny a konstrukce definuje myšlenku na úsporu místa. V bederní části je konstrukce zúžena a prostor vzniklý místo konstrukce slouží jako místo pro kolena.

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture