Datum zveřejnění: 
3. 5. 2018
Masarykův ústav vyšších studií ČVUT v Praze a Czech Airlines Technics (CSAT), dceřiná společnost Českého Aeroholdingu poskytující služby v oblasti údržby a oprav letadel, uzavřely 2. května memorandum o spolupráci v oblasti Lean managementu a dalších projektech, při kterých si budou vzájemně vyměňovat informace důležité pro rozvoj firmy i pro výuku. Studenti díky partnerství získají teoretické i praktické znalosti přímo v provozu společnosti.

Společné projekty se budou zabývat konkrétními procesy během údržby letadel, například navýšením kapacity údržby letadel v současných prostorách, ale i revizí skladových prostor či podpůrných administrativních procesů. Hlavním cílem je zmapovat a zanalyzovat současnou situaci a navrhnout řešení, která by zlepšila využívání zdrojů a eliminovala neefektivní činnosti.

Uzavření memoranda navazuje na spolupráci, které vznikala již od roku 2017 a bylo do ní zapojeno prozatím 14 studentů. Studenti nyní mohou reálně využívat poznatky získané během studia přímo v provozu za přítomnosti mentora CSAT, který bude studentům k dispozici a předá jim praktické informace. Jedná se tak o inovativní způsob výuky celého předmětu přímo v hangáru.

Na základě uzavřeného memoranda budou studenti zpracovávat také seminární, bakalářské i diplomové práce na témata spojená s Lean managementem a s procesy přímo v Czech Airlines Technics.

Memorandum, které bylo uzavřeno na tři roky s možností prodloužení na další období, podepsal za  CSAT předseda představenstva Pavel Haleš, člen představenstva Ivan Pikl a za Masarykův ústav vyšších studií ČVUT v Praze ředitelka Lenka Švecová. Společnost Czech Airlines Technics již podepsala v prosinci loňského roku memorandum o spolupráci rovněž s Fakultou dopravní ČVUT v Praze. S ČVUT firma spolupracuje na řadě projektů a pravidelně se účastní konferencí a různých akcí pro studenty. CSAT má uzavřeno také exkluzivní partnerství se SOŠ civilního letectví v Praze a spolupracuje i s dalšími odbornými středními školami.

$i