Datum zveřejnění: 
19. 4. 2018
V říjnu loňského roku byl vypsán již desátý ročník veřejné ideové soutěže pro studenty společností Central Group. Studenti si mohli vybrat ze dvou soutěžních témat – Praktické a efektivní bydlení a Kreativní a inovativní bydlení, přičemž u prvního zadání byl kladen důraz na co nejúčelněji pojaté návrhy, u druhého porotu zajímala originalita residenční stavby. V první kategorii zvítězil Bc. Václav Ulč s projektem Bydlení Břevnov a na 3. pozici se umístil Bc. Adam Novotník s dílem Prolínání Úvaly. V kategorii Kreativní bydlení se na získala 2. místo Bc. Nikola Macháčová se studií Udržitelný cohousing pro segregované sociální skupiny a na 3. místě Martin Petřík, který zpracoval projekt Creative housing Slovan. Všichni výše uvedení jsou studenty Fakulty architektury ČVUT v Praze.

Do soutěže se mohli hlásit studenti denního studia Fakulty architektury ČVUT v Praze, Fakulty stavební ČVUT v Praze, Katedry architektury VŠUP, Fakulty architektury VUT Brno, Fakulty stavební VUT Brno, Fakulty architektury a umění TU Liberec, Fakulty stavební VŠB – TU Ostrava, oboru Architektonická tvorba AVU Praha a školy ARCHIP s.r.o.

Kromě honoráře pro první tři projekty z každé kategorie, získali ti, kteří obsadili první a druhé příčky, také možnost stáže u architekta Josefa Pleskota.