Datum zveřejnění: 
31. 1. 2018
Oslavy byly zahájeny 24. ledna slavnostním večerem na půdě Betlémské kaple. Připomenout jubileum si přišli profesoři, studenti a spolupracovníci fakulty z akademické, komerční i státní sféry. Na programu večera bylo vzpomínání na uplynulých 25 let fakulty. Vzpomínková slova zazněla od rektora ČVUT prof. Petra Konvalinky a zakladatele Fakulty dopravní prof. Petra Moose. Kontinuitu v podobě předání děkanského úřadu zajistil prof. Miroslav Svítek a doc. Pavel Hrubeš. Následovalo předávání Gerstnerových medailí za obětavou a příkladnou činnost ve prospěch školy. Mezi oceněnými byli například prezidentka americké univerzity UTEP Diana Natalicio, architekt Michal Postránecký nebo primátorka Adriana Krnáčová.

V průběhu roku pak bude následovat ještě několik akcí k oslavám 25 let, například 4. ročník mezinárodního symposia Smart Cities Symposium Prague 2018, nebo konference prezentující výsledky činnosti fakulty v uplynulých letech.

Fakulta dopravní ČVUT v Praze získala akreditaci 5. května 1993 a v akademickém roce 1993/94 začalo studovat v Praze prvních 200 studentů denního inženýrského studia, ze kterých v roce 1998 vzešlo prvních 70 absolventů. V dnešní době má fakulta přes 1200 studentů a každým rokem je promováno přes 300 dopravních bakalářů a inženýrů. Na fakultě je možné získat i další akademické stupně.

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture