Datum zveřejnění: 
25. 1. 2018
Tým, reprezentující ČVUT na Evropském veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus Praha 2018, získal první místo v soutěži o nejlepší expozici veletrhu. Akce se konala od 23. do 25. ledna na Výstavišti PVA v Praze Letňanech. Hodnocení vystavovatelů letos prováděli sami středoškolští studenti. ČVUT se umisťuje na předních příčkách v této soutěži již od roku 2010.

Modrá expozice ČVUT byla nepřehlédnutelná, a to nejenom díky dění na stánku, ale zástupci univerzity připravili také zajímavé přednášky, které se těšily velkému zájmu středoškoláků a jejich pedagogů. Mnozí návštěvníci veletrhu si otestovali a vyzkoušeli interaktivní exponáty, jako např. detekce obličeje, roboti, letecký simulátor nebo se dozvěděli zajímavosti o projektech lékařské elektroniky a bioinformatiky Fakulty elektrotechnické. Velké oblibě se těšil i funkční model části vodního kanálu, který se projektoval na Fakultě stavební pro Letní Olympijské hry v Rio de Janeiru, nebo nejrůznější záchranářské aktivity Fakulty biomedicínského inženýrství včetně výukové sanitky, která stála před hlavním vstupem do veletržní haly.

Letošního pražského veletrhu Gaudeamus se účastnilo rekordních 213 vystavovatelů v 92 expozicích. Kromě tuzemských škol zde bylo zastoupeno 94 zahraničních univerzit a vysokých škol ze 16 zemí. Návštěvnost veletrhu byla během 3 výstavních dnů 11 000 zájemců a uchazečů ze středních škol.

Picture

Picture

Picture