Datum zveřejnění: 
22. 11. 2017
Technická soutěž EBEC Challenge, kterou každoročně na půdě ČVUT pořádá mezinárodní studentská organizace BEST (Board of European Students of Technology), zná své vítěze. Soutěž se uskutečnila v budově Fakulty elektrotechnické.

Zadání pro letošní ročník vytvářela v rámci kategorie Team Design společnost Kamax. Jednalo se o sestavení třídičky na šroubky sestavené ze stavebnice Merkur. Na řešení úkolu měli soutěžící 7 hodin. Odborná porota sestavená ze zástupců firmy Kamax a akademických pracovníků hodnotila jak funkčnost stroje, tak množství využitého materiálů, nebo rychlost třídění. Soutěžního úkolu se nejlépe ujal tým ORLab Enterprise složený ze studentů Fakulty architektury a Fakulty informačních technologií ČVUT Simony Chládkové, Matyáše Skalického, Bartoloměje Holubáře a Lukáše Procházky.

Stejný časový limit měli i soutěžící v kategorii Case Study. Jejich úkolem bylo navržení automatizované linky na plnění lahví pro společnost P&G. Výsledné řešení bylo hodnoceno jak po stránce technologické, tak po stránce ekonomické. Prvenství v obměněné sestavě obhájil tým Harambe did nothing wrong studentů Fakulty strojní Matěje Koubka, Štěpána Kyjovského, Ondřeje Stránského a Tomáše Skalického.

Technická soutěž EBEC si klade za cíl rozvíjet studenty, umožňovat jim kontakt s firemní praxí a rozšiřovat jejich obzory na mezinárodním poli. Vítězové lokálního kola pojedou poměřit svoje síly na mezinárodní kolo do Bratislavy. To se zúčastní více než 100 soutěžících z České republiky, Slovenska a Maďarska.

Picture

Picture

Picture

Picture