Datum zveřejnění: 
8. 11. 2017
I letos získali zástupci ČVUT na evropském veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus Brno 2017, který se konal ve dnech 31. října až 3. listopadu, první místo v soutěži o nejlepší expozici veletrhu. Vítězství bylo o to cennější, protože jednotlivé expozice hodnotili sami středoškolští studenti. ČVUT se umisťuje na předních příčkách v této soutěži již od roku 2010.

Expozice ČVUT byla nepřehlédnutelná, a to nejenom díky dění na stánku. Návštěvníci si mohli otestovat detekci obličeje, letecký simulátor, prohlédnout si funkční model části vodního kanálu, projektovaného pro Letní Olympijské hry v Rio de Janeiro a mnoho dalších technických zajímavostí. Velký  zájem u středoškoláků a jejich pedagogů vzbudily rovněž zajímavé přednášky zástupců jednotlivých fakult ČVUT.

Na letošním veletrhu Gaudeamus bylo zastoupeno 303 vystavovatelů ve 111 expozicích. Kromě tuzemských škol zde vystavovalo 151 zahraničních univerzit a vysokých škol ze 16 zemí. Návštěvnost veletrhu byla během 4 výstavních dnů 29 000 zájemců a uchazečů ze středních škol.

Videa z veletrhu jsou dispozici zde a také na této stránce.

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture