Datum zveřejnění: 
4. 10. 2017
Technickou soutěž EBEC každoročně na půdě ČVUT pořádá mezinárodní studentská organizace BEST (Board of European Students of Technology). V jejím posledním ročníku se povedlo studentům ČVUT probojovat až do kola mezinárodního, kde v konkurenci 120 studentů z celé Evropy zvítězili v jedné z podkategorií.

Studenti z Fakulty strojní Michal Aschermann, Petr Bedřich, Martin Brada a Michal Haubner, kterého v mezinárodním kole zastoupila studentka Fakulty architektury Kristýna Trpkošová, se přihlásili do pražského kola soutěže v kategorii Team Design, a jejich úkolem tak bylo sestavit dle zadání společnosti Kamax praktický a funkční stroj. V lokálním kole se jednalo o stroj na třídění šroubků sestavený ze stavebnice Merkur. V kole mezinárodním, které se letos konalo na Vysokém učení technickém v Brně, už na studenty čekalo úkolů více a byly celkově náročnější. Soutěžící během týdne například museli navrhnout robotické vozidlo podle zadání Škoda Auto, nebo sestrojit prototyp reálného automobilového střešního nosiče pomocí 3D tiskárny a jeho 3D model otestovat v programu Fusion. Právě druhého úkolu, zadávaného společností Valeo, se nejlépe zhostili studenti z ČVUT.

Technická soutěž EBEC každoročně umožňuje studentům vyzkoušet si hravou formou svoje technické i prezentační dovednosti, schopnost analyzovat problém, pracovat v týmu a pod časovým tlakem. Účast v dalších kolech potom přináší cenné mezinárodní zkušenosti. Do dalšího lokálního kola soutěže se lze hlásit do konce října.

Picture

Picture

Picture