Datum zveřejnění: 
12. 9. 2017
Ve čtvrtek 7. září proběhl videomapping na budovy ČVUT - CIIRC a Fakulty elektrotechnické, který ukončil oslavy 310. výročí založení ČVUT. Ty byly zahájeny 17. ledna, tedy v den, kdy byl v roce 1707 vydán císařský reskript, jednoznačně podporující vznik inženýrské výuky.

V rámci oslav se uskutečnily inspirativní přednášky a celá řada kulturních i odborných akcí. Architektu Miroslavu Šikovi byl udělen čestný doktorát, vznikl unikátní snímek  režisérky Veroniky Kastlové s animacemi Pavla Koutského nazvaný 310 let lví síly a oslavy ukončila unikátní videomappingová projekce. Více informací o oslavách najdete zde.

Videomapping prezentoval dějiny ČVUT od jeho založení až do současnosti, připomínající úspěchy jednotlivců i spolupracujících týmů a vyhlížející do budoucnosti. Na videomappingu se autorsky podíleli František Pecháček a Josef Kortan ze skupiny BLACK/DIVISION, kteří již společně audiovizuálně oživili například Dům u Zvonu a podíleli se na soutěži Největší Čech. O scénář a režii se postarala Viktorie Čermáková, herečka a divadelní režisérka, působící v současné době převážně například v Meet Factory, Švandově divadle nebo na Nové scéně. Originální hudební doprovodnou show složil Ondřej Mikula, který na české scéně elektronické hudby působí pod pseudonymem AidKid. Většina autorů absolvovala ČVUT.

 

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture