Datum zveřejnění: 
22. 5. 2017
Dne 17. května se konal třetí ročník Memoriálu Jana Lewinského – Studentský železný hasič Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT. O titul železného hasiče soutěžilo 25 studentů a 11 studentek ze středních a vysokých škol. V kategorii mužů zvítězil Jakub Zahradník, který zdolal trať za necelých pět minut, v kategorii žen Denisa Vápeníková, oba z VŠB-TU Ostrava. Studenti FBMI získali tři medailová místa.

Všichni závodníci museli absolvovat trať, splnit zadané úkoly a překonat připravené překážky, například přemístění obrovské pneumatiky, transport osmdesáti kilogramové figuríny, přeskok dvoumetrové bariéry či výstup do 7. patra výškové budovy.

V rámci doprovodného programu představili hasiči z Letiště Václava Havla Praha speciál Panther, který dokáže prorazit trup letadla a hasit uvnitř prostoru, lezecká skupina HZS Kladno předvedla záchranu zraněné osoby ze střechy budovy. Návštěvníci mohli také vidět stánek prevence HZS Středočeského kraje, Český červený kříž Kladno, speciální terénní sanitku ZS Trans Hospital a ZZS Středočeského kraje.

Picture