Datum zveřejnění: 
31. 1. 2017
Ve dnech 25. a 26. ledna se na výstavišti v Letňanech uskutečnil jubilejní 10. ročník Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus Praha 2017. Jeho součástí byla poprvé v historii veletrhu také soutěž o nejlepší expozici. Studenti středních škol, kteří o vítězném stánku hlasovali, hodnotili nejen vzhled a atraktivitu expozic, ale hlavně kvalitu poskytnutých informací o možném studiu a způsob jejich předávání.

Expozice ČVUT nabídla mnoho zajímavých interaktivních exponátů, včetně funkčního modelu slalomové dráhy pro Olympijské hry 2016 v Riu de Janeiru, nebo leteckého simulátoru. Díky nasazení zástupců z osmi fakult a Masarykova ústavu vyšších studií získal stánek ČVUT ve studentském hodnocení vítěznou zlatou plaketu.

Na veletrhu bylo zastoupeno 193 samostatných vystavovatelů v 93 expozicích. Kromě tuzemských škol bylo zastoupeno 72 renomovaných zahraničních univerzit a vysokých škol ze 17 zemí a 4 světadílů. Pražský veletrh zaznamenal rekordní návštěvnost, kdy poprvé v desetileté historii veletrhu byla překonána hranice 10 000 návštěvníků z řad studentů, rodičů, pedagogů a výchovných poradců.

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture