Datum zveřejnění: 
19. 12. 2016
Během Vánočního koncertu ČVUT, který se konal 15. prosince v Betlémské kapli, byly vyhlášeny výsledky ankety O nejlepšího sportovce ČVUT za rok 2016. První tři příčky v anketě obsadili Ing. Jan Přindiš, Bc. Petr Šlajs a Kristiina Mäki.

Na prvním místě se umístil student Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT Ing. Vít Přindiš, který získal 1. místo ve vodním slalomu, disciplína K1, na Mistrovství Evropy v hlídkách, 11. místo v individuálním závodě na Mistrovství Evropy, 2. místo v celkovém hodnocení Světového poháru a 1. místo v Českém poháru.

Druhé místo za své výkony vybojoval Bc. Petr Šlajs z Fakulty stavební ČVUT, mistr světa v zimním plavání na trati 450 metrů v ruské Ťumeni. Tamtéž získal i 2. místo na trati 200 metrů. Tohoto závodu se zúčastnili sportovci ze 42 států.

Třetí místo patří atletce Kristiině Mäki z Fakulty stavební ČVUT, která zaběhla jako 9. nejlepší trať na 5000 metrů na Mistrovství Evropy v Amsterdamu a dále vybojovala 11. místo na halovém Mistrovství světa v Portlandu. Kristiina je také dvojnásobná mistryně Finska v běhu na 5000 a 1500 metrů.

Čtvrtým nejlepším sportovcem ČVUT za rok 2016 se stal atlet Ing. Jan Tesař z Fakulty biomedicínského inženýrství. Ten skončil 4. na Mistrovství Evropy v Amsterdamu ve štafetě 4 x 400 metrů,  druhý  na Mistrovství České republiky  v hale a rovněž 2. na Mistrovství České republiky v běhu na 400 metrů venku.

Pátým oceněným sportovcem je posluchač Fakulty elektrotechnické ČVUT Bc. Lukáš Gdula, který reprezentoval Českou republiku v chůzi na Olympijských hrách v Riu de Janeiro a účastnil se Mistrovství světa v chůzi družstev. K jeho úspěchům patří také 1. místa na Mistrovství České republiky v chůzi na 50 a 20 kilometrů.

Picture

Picture

Picture