Datum zveřejnění: 
11. 11. 2016
Ve dnech 1. až 4. listopadu se na brněnském výstavišti uskutečnil 23. ročník Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus. Expozice ČVUT byla již potřetí v řadě vyhodnocena jako nejlepší. Tým naší univerzity se v hodnocení, prováděném studenty středních škol, pravidelně umísťuje na předních příčkách již od roku 2010.

Interaktivní expozice ČVUT nabídla návštěvníkům nejen informace o možnosti studia, ale předvedla také zajímavé výzkumné projekty a prezentace zástupců jednotlivých fakult. Mezi nimi se budoucím studentům představil i děkan Fakulty strojní prof. Michael Valášek, který představil spolu s týmem studentské formule CTU CarTech různé studenské aktivity. 

Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská připravila návštěvníkům akce exkluzivní příležitost v podobě dálkového ovládání termojaderného fúzního reaktoru. Díky exponátům Fakulty elektrotechnické si hosté veletrhu mohli otestovat fungování algoritmu pro detekci obličeje, nebo se proletět na na leteckém simulátoru, který pomáhali vyvinout studenti této fakulty.

Návštěvníky také zaujal funkční model části vodního kanálu, který se projetkoval ve Vodohospodářské laboratoři Fakulty stavební a podle nějž se stavěl reálný vodní kanál pro letní olympiádu v Riu de Janeiru.

Na veletrhu bylo zastoupeno 240 vystavovatelů ve 104 expozicích. Kromě tuzemských škol zde bylo zastoupeno 90 renomovaných zahraničních univerzit a vysokých škol z 20 zemí. Veletrh během 4 výstavních dnů navštívilo 28 000 (hostů středoškoláků, pedagogů a výchovných poradců). 

Picture

Picture

Picture

Picture