Datum zveřejnění: 
12. 10. 2016
Dne 10. října se před budovou Národní technické knihovny představil nový podnikatelský inkubátor ČVUT InQbay. Pro návštěvníky byl připraven kvíz, který jim zábavnou formou zprostředkoval fungování nového pracoviště univerzity. Na odpoledním workshopu inkubátor prezentoval svou vizi a příběh úspěšné start-upové společnosti.

Inkubátor InQbay nabízí podporu začínajícím podnikatelům s jasnou vizí, inovativními nápady a projekty, kterým však často chybí podnikatelské dovednosti. Studenti mohou využívat moderní co-workingové a networkingové kanceláře v centru Prahy v Opletalově ulici 22.

Cílem inkubátoru je pomoci studentům při rozvoji jejich podnikatelských záměrů, produktů či řešení formou předávání znalostí a zkušeností a zprostředkováním pracovních kontaktů. InQbay buduje síť zkušených mentorů, kteří formou konzultací a přednášek provedou studenty nelehkými začátky jejich podnikatelských aktivit.

Pro všechny studenty a začínající podnikatele byla spuštěna výzva k podávání přihlášek do inkubátoru. Přihlášku si mohou stáhnout na webových stránkách inkubátoru www.inqbay.cz a zaslat na e-mail ivo.stancek@cvut.cz do 31. října.

O spuštění inkubátoru informoval také Český rozhlas.