Datum zveřejnění: 
4. 10. 2016
Již potřetí se ČVUT v Praze připojilo k celorepublikové akci s názvem Noc vědců. Ta se uskutečnila 30. září od 17.00 do 23.00 hodin. V rámci letošního tématu Bezpečnost se návštěvníci seznámili se zajímavými projekty z dílen našich fakult. V dejvickém kampusu se představila Fakulta elektrotechnická, Fakulta strojní, Fakulta stavební, Fakulta dopravní a Fakulta informačních technologií. Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská pak představila své pracoviště v Břehové ulici. Více něž 3300 návštěvníků si tak mohlo prohlédnout prostory, které za běžného provozu nejsou veřejnosti přístupné.

V dejvickém kampusu prezentovala Fakulta elektrotechnická lékařskou techniku, fenomén blackoutu a energetickou gramotnost. Pomocí IT technologií si hosté mohli vyzkoušet dekativaci bomby, prohlédnout si studentskou formuli, nebo vyzkoušet Banana piano. Velký zájem byl o zpřístupněné laboratoře vysokého napětí a o letecký simulátor.

Fakulta strojní připravila dva okruhy prohlídkových tras. Ve vestibulu bylo vystaveno speciální jízdní kolo FESTKA společně s projektem studentské formule se spalovacím motorem. Okruhu halových laboratoří dominovalo téma mechaniky, zpracování kovů a odpadů.

Na půdě Fakulty stavební se představily jak expozice v atraktivním prostředí Ateliéru D a v odborných laboratořích, tak interaktivní simulátor kamionové dopravy Fakulty dopravní. Součástí expozice byla rovněž ukázka bezpečnostních problémů při používání standardních čipových platebních karet v laboratoři Fakulty informačních technologií.

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture