Datum zveřejnění: 
25. 7. 2016
Ve dnech 14. až 17. července se na anglickém okruhu v Silverstone konal další závod Formula Student. Toho se zúčastnil i tým Fakulty strojní CTU Cartech. S novým modelem formule FS.08, který letos postavil, získal v silné konkurenci 107 evropských týmů 7. místo.

Při vývoji nové formule využili členové týmu CTU Cartech, který se skládá z asi 30 studentů Fakulty strojní a Fakulty elektrotechnické, mnoho nových technologií. Mezi ně patří 3D tisk titanu, hliníku i plastu. Sami také vyvinuli řídicí jednotku, díky které se z kokpitu nastavuje tuhost podvozku.

Formula Student je konstrukční soutěž pro studenty inženýrských škol. V současné době v ní soutěží více než 500 univerzitních týmů z celého světa.  V dílčích závodech soutěže musí každý tým absolvovat jak statické disciplíny, jako je prezentování designu formule, nebo představení business plánu před porotou, tak i samotné závody. Ty se skládají z akcelerační disciplíny na 75 metrů Skid-pad, kvalifikační disciplíny Autokros a vytrvalostní disciplíny Endurance na 22 kilometrů.