Datum zveřejnění: 
7. 7. 2016
Ve dnech 19. - 24. června se na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT uskutečnil 18. ročník Týdne vědy. Akce se zúčastnilo 151 studentů z desítek středních škol České i Slovenské republiky. Čekalo na ně 48 miniprojektů, 14 exkurzí a 17 populárně vědeckých přednášek.

Akci odstartovala uvítací party ve stylu oblíbené televizní soutěže Pevnost Boyard. Studenti se během ní seznámili s prostory fakulty i s jejími zaměstnanci. V průběhu týdne pak pracovali na svých miniprojektech a poznávali vědecké prostředí i mimo fakultu. Na přednáškách se mladí vědci mohli dozvědět zajímavé informace i oblastí jaderné fyziky, termojaderné fúze a štěpení, chemie a záření, nebo matematiky.

Týden vědy navazuje na tradici Fyzikálního týdne z let 1999 až 2009. Je určen především fyzikálně, matematicky, chemicky a informačně nadaným a motivovaným studentům, uvažujícím o studiu na technických a přírodovědných oborech vysokých škol. Hlavní náplní je seznámení s formou vědecké komunikace, demonstrace vybraných přírodních jevů pro hlubší pochopení teoreticky vykládané látky a seznámení s některými tématy vrcholného výzkumu v České republice.