Datum zveřejnění: 
1. 6. 2016
Za přítomnosti Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy ČR Kateřiny Valachové byl dne 30. května na Fakultě architektury slavnostně odhalen pohár Křídla pro budoucnost. Putovní trofej, kterou pro mezinárodní soutěž Inspireli Awards vytvořil architekt a designér Bořek Šípek, získal student Fakulty architektury Jakub Hoffmann.

Mezinárodní talentová soutěž Inspireli Awards je určená architektům a designérům do věku 35 let. Vítězem prvního ročníku soutěže se stal v únoru 2016 posluchač Fakulty architektury Jakub Hoffmann s projektem pavilónu pro Muzeum finské architektury v Helsinkách. Student magisterského programu na vítězném návrhu pracoval v rámci programu Erasmus na Aalto University v Helsinkách.

Putovní trofej ve tvaru skleněného poháru s ptačími křídly, kterou si mohou prohlédnout návštěvníci Fakulty architektury, symbolizuje sedm vlastností, které by měl dobrý architekt a designér mít: kreativitu vrány, harmonii skřivana, vizi jestřába, moudrost sovy, troufalost racka, čipernost vlaštovky a klid holubice.

INSPIRELI je projekt celosvětové sociální sítě o architektuře a bydlení pro odborníky i širokou veřejnost. Soutěž INSPIRELI AWARDS je součástí projektu, má za ambice pomoci mladým architektům nastartovat jejich kariéru.