Datum zveřejnění: 
26. 4. 2016
Ve dnech 15. a 16. dubna se na zimním stadionu HC Hvězda Praha konal šestý ročník mezinárodního univerzitního hokejového turnaje O Pohár rektora ČVUT. Turnaj, kterého ze zúčastnilo šest mužstev, vyhrál se ztrátou jediného bodu tým Technika Praha.

V turnaji, pořádaném družstvem ČVUT v Praze, změřili své síly hokejisté Univerzity Komenského Bratislava, Kempten University of Applied Sciences, University of Jyväskylä, VŠCHT Praha a týmu Technika Praha. Ten se v letošním roce účastnil i Evropské univerzitní hokejové ligy. Zápasy se hrály systémem každý s každým. Družstvo Technika Praha ztratilo pouze jeden bod po remíze s UK Bratislava 1 : 1. Na druhém místě se umístilo mužstvo UK Bratislava, které po remíze s Technikou remizovalo navíc i s University of Jyväskylä 1 : 1. Na bronzové příčce skončili finští studenti, kteří po dvou zmíněných remízách ztratili další bod s domácím mužstvem ČVUT po výsledku 2 : 2. Čtvrté místo obsadili hokejisté ČVUT v Praze, páté místo studenti VŠCHT a na šestém místě pak hokejisté z německého Kemptenu.

Nejlepšími hráči turnaje se stali brankář Denis Pravda z Univerzity Komenského Bratislava, obránce Hermanni Salomaa, hráč University of Jyväskylä, a útočník Jiří Polák za mužstvo Techniky Praha.

Hokejový turnaj O Pohár rektora ČVUT se konal za podpory rektora ČVUT, Fondu studentských projektů a pivovaru Svijany.