Datum zveřejnění: 
10. 2. 2016
Výběr koncepčních náčrtů a kreseb padesáti českých architektů, knihu Skici – Sketches, sestavil tým vedený pedagogy Fakulty architektury ČVUT Jánem Stempelem a Janem Jakubem Tesařem. Publikaci pokřtil 3. února na půdě Fakulty architektury knižní grafik Michal Cihlář.

Rozmanitost kreseb s odkazem na stavby, které z nich vzešly, přináší jedinečný dokument nejen o stavu české architektury, ale i o lidské stránce této profese. V publikaci naleznete skici Mirko Bauma, Jana Bočana, Evy Jiřičné, Jana Kaplického, Ladislava Lábuse, Josefa Pleskota, Martina Rajniše, Vladimíra Sitty, Aleny Šrámkové, Davida Vávry, Zdeňka Zavřela a mnoha dalších. Všechny osobnosti navíc v krátkých textech vysvětlují, co pro ně skicování znamená.

Kniha vychází v nakladatelství Kant v edici Architektura garantů Jána Stempela a Jana Jakuba Tesaře z Fakulty architektury. V edici doposud vyšly např. bestseller 99 domů nebo anglická publikace Czech Houses. Dílo je určeno nejen odborné veřejnosti, ale všem zájemcům o kulturní dění a architekturu. Díky dvojjazyčnému provedení je publikace dostupná i pro zahraniční čtenáře.