Datum zveřejnění: 
22. 1. 2016
Již devátým rokem přinášejí Hospodářské noviny žebříček nejlepších vysokých škol v Česku, ve kterém se tradičně dobře daří fakultám ČVUT. V letošním roce byly jako nejlepší ve svém oboru hodnoceny fakulty elektrotechnická a strojní. Mezi úspěšnými jsou také fakulta architektury a fakulta stavební. Hodnocení bylo zveřejněno 21. ledna a fakulty ČVUT skórovaly v hodnocení oborů strojírenství, informatika a architektura.

Fakulta strojní se vrátila na první místo v žebříčku, když získala celkově nejlepší hodnocení od expertů, zejména manažerů velkých strojírenských podniků, kteří absolventy zaměstnávají a mohou je tedy objektivně porovnat. Kladně hodnotili také znalost jazyků a zahraniční zkušenosti. Fakulta zároveň získala první místo v soutěži Škola doporučená zaměstnavateli, vyhlašované Klubem zaměstnavatelů. To dává jejím absolventům jistotu, že budou žádaní na trhu práce.

V oboru informatika byl oproti předchozím ročníkům v dotazníku zohledněn smluvní výzkum. Právě díky němu obhájila s velkým náskokem první příčku Fakulta elektrotechnická. Té se za dva roky podařilo nasmlouvat výzkumné projekty za sedmdesát sedm milionů korun. Má skvělé propojení se zahraničními univerzitami a dosáhla také nejlepších vědeckých výsledků ze všech hodnocených vysokých škol. Fakulta získala body také díky velkému počtu studentů na výměnných pobytech po celém světě.

Jako druhá nejlepší v oboru architektura byla hodnocena Fakulta architektury a bronzovou pozici ve stejném hodnocení obsadila Fakulta stavební.