Datum zveřejnění: 
17. 12. 2015
Během Vánočního koncertu ČVUT, který se konal 16. prosince v atriu Nové budovy ČVUT, byly vyhlášeny výsledky ankety O nejlepšího sportovce ČVUT za rok 2015.

Na prvním místě se umístila atletka Kristiina Mäki z Fakulty stavební, která získala zlatou medaili na Letní světové univerziádě v Jižní Korey v běhu na 5 kilometrů a 2. místo na Mistrovství Evropy družstev v běhu na 5 kilometrů. Je také dvojnásobnou mistryní České republiky a Finska v běhu na 5 kilometrů a 1500 metrů a dvakrát získala prvenství na Akademickém mistrovství ČR v hale v běhu na 1500 a 800 metrů.

Druhé místo za své výkony ve sportovním fitness aerobicu vybojovala Kristýna Koubová z Masarykova ústavu vyšších studií, mistryně světa z karibského Martiniku, kde startovalo 15 zemí ze 4 kontinentů. Kristýna získala také 2. místo na Mistrovství Evropy v Dordechtu a prvenství na Mistrovství České republiky.

Třetí místo patří Davidu Semovi z Fakulty strojní. Ten se věnuje lednímu a inline hokeji, ve kterém byl součástí výtěžného týmu na Mistrovství světa v Rosariu v Argentině.

Čtvrtým nejlepším sportovcem ČVUT za rok 2015 se stal atlet Jan Tesař z Fakulty biomedicínského inženýrství. Mezi jeho úspěchy patří 3. místo na Mistrovství Evropy v hale ve štafetě 4 x 400 metrů, 10. místo na Mistrovství Evropy v hale v běhu na 400 metrů, 3. místo na Letní světové univerziádě v Jižní Korey v běhu na 400 metrů, 1. místo na Mistrovství České republiky v běhu na 400 metrů a dvojnásobná zlatá medaile z Akademického mistrovství České republiky.
 
Student Fakulty elektrotechnické Jan Hájek se stal pátým oceněným. Jeho sportem je veslování - čtyřka bez kormidelníka lehkých vah. V tomto odvětví bodoval na 7. místě Mistrovství Evropy v Poznani, získal také 9. místo na Mistrovství světa v Aigubellete, 7. místo v závodě Světového poháru na Bledu, 1. místo na Mistrovství České republiky na dvojce bez kormidelníka do 23 let a byl členem vítězné primátorské univerzitní osmiveslice ČVUT.

Nejlepší sportovci za rok 2015

Nejlepší sportovci za rok 2015

Nejlepší sportovci za rok 2015