Datum zveřejnění: 
4. 12. 2015
Ve dnech 26. a 27. listopadu proběhla v areálu společnosti Foxconn v Pardubicích akce nazvaná Foxconn školám. V příjemné atmosféře byly žákům a studentům Pardubického, Královéhradeckého a Středočeského kraje představeny možnosti studia na ČVUT v Praze.

Firma Foxconn, plánující v České republice v řádech miliard korun miliardové investice, zvyšuje poptávku po kvalitně technicky vzdělaných zaměstnancích. Proto, aby mohla lépe přiblížit techniku mladým lidem, pořádala ve svém areálu v Pardubicích tuto akci, kterou během dvou dnů navštívilo více než 550 studentů základních a středních škol.

Pozvaní studenti základních a středních škol se během dvou dnů seznámili s výzkumem a možnostmi studia na Fakultě stavební, Fakultě biomedicínského inženýrství a Fakultě elektrotechnické a představil se rovněž tým studentské formule eForce se svým monopostem. Největší pozornost, zejména u dětí ze základních škol, vzbudila řezačka polystyrénu, kde mnozí popustili uzdu své kreativitě. Mezi praktické ukázky výzkumu patřila například stabilometrická plošina s aplikací pomáhající lidem mimo jiné po mozkové příhodě s rehabilitací i bez přítomnosti zdravotnického personálu v domácím prostředí.

Foto: Zdroj Foxconn

ČVUT na akci Foxconn školám

ČVUT na akci Foxconn školám

ČVUT na akci Foxconn školám

ČVUT na akci Foxconn školám

ČVUT na akci Foxconn školám