Datum zveřejnění: 
13. 11. 2015
ČVUT se ve dnech 3. až 6. listopadu prezentovalo na XXII. ročníku evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus Brno 2015. Se svojí interaktivní expozicí zaujalo nejen návštěvníky, ale také odbornou porotu, která výstavní stánek odměnila 1. místem v soutěži o nejlepší expozici veletrhu.

Komise složená především ze středoškolských studentů hodnotila, jak a jakým způsobem se na expozicích podávaly informace o studiu, ale také jak byly stánky poutavé a interaktivní. Ocenění  v soutěžích o nejlepší expozice získává ČVUT v Praze již od roku 2010.

V atraktivní expozici ČVUT se návštěvníci a zájemci o studium dozvěděli veškeré informace o přijímacím řízení, studijních programech a oborech, které se dají studovat na jednotlivých fakultách ČVUT. Měli také možnost seznámit se se studenty a některými pedagogy, kteří ochotně předávali praktické informace a své zkušenosti. Uchazeči se tak dozvěděli důležité informace o průběhu studia, o možnostech vycestovat do zahraničí na studijní pobyty a stáže, nebo o zajímavých projektech řešených na ČVUT. Na veletrh za středoškoláky přijel i děkan Fakulty strojní prof. Michael Valášek. Kromě své poutavé prezentace se také individuálně věnoval zájemcům o studium.

Návštěvníci veletrhu si v interaktivním stánku ČVUT mohli zasoutěžit s Lego roboty, vyzkoušet si aplikaci Detekce obličeje a proletět se na Leteckém simulátoru Fakulty elektrotechnické.

Veletrh Gaudeamus je nejvýznamnějším zdrojem informací o možnostech vzdělávání, a to nejen po maturitě. Zájem o akci potvrzuje vysoká návštěvnost, po dobu čtyř dnů jej navštívilo 28 000 účastníků. Další možnost seznámit se s nabídkou pomaturitního vzdělávání bude mít veřejnost ve dnech 26. až 27. ledna 2016 na výstavišti PVA EXPO Letňany v Praze.