Datum zveřejnění: 
28. 6. 2024
Jubilejní 15. ročník celoroční korespondenční soutěže pořádané ČVUT "Jáma lvová" bude již tradičně zakončen táborem pro její úspěšné řešitele. Konat se bude 13.–20. července v rekreačním středisku Zátiší u Plas. Zbývá pár posledních míst.

Soutěž na pomezí matematiky a informatiky, určenou zejména pro žáky druhého stupně základních škol a odpovídajících tříd víceletých gymnázií, pořádají organizátoři z řad současných i bývalých studentů a zaměstnanců ČVUT. 

Prázdninový tábor je pak zaměřený na přednášky a workshopy, doplněné hojným počtem sportovních aktivit. Každý účastník si na začátku bude moci vybrat projekt, na kterém bude pracovat po celou dobu tábora, a na závěr jej prezentovat a obhájit. Nabídka témat bývá opravdu rozmanitá: od technických (např. výroba vysílačky nebo programování), přes přírodovědné (např. mikroskopování), až po rukodělné činnosti (háčkování, stavba vznášedla).

Info najdete na webu jamalvova.cz. Přihlášku je možné stáhnout ZDE. Pokud ještě chcete svého potomka na tábor umístit, vyplněnou ji neprodleně odešlete na jamalvova@jamalvova.cz.