Datum zveřejnění: 
24. 3. 2023
Největší a nejočekávanější akce pro malé nadšence do robotiky, kterou zaštiťuje FEL ČVUT a MŠMT, se blíží. V tradiční Robosoutěži změří žáci druhého stupně základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií síly v tom, kdo dokáže sestavit sestavit nejlepšího robota.

Úkol tříčlenných týmů bude vytvořit ze stavebnice LEGO® MINDSTORMS® robota tak, aby co nejlépe splnil zadanou soutěžní úlohu. Vůbec přitom nevadí, když žáci stavebnici nemají a nikdy s ní nepracovali. Žádné vstupní znalosti ke stavbě robota nepotřebují, všechno se naučí při samotném sestavování. Stavebnici si lze dokonce od FEL ČVUT i zapůjčit.

Už nyní mohou školy své žáky přihlásit, poslední možnost k zápisu do soutěže je pak 26.3.2023. Týmy se utkají ve třech na sobě nezávislých soutěžních kolech, a to ve středu 26.4.2023, ve čtvrtek 27.4.2023, nebo v pátek 28.4.2023. Z každého kola postoupí nejlepší čtyři týmy do finále, které se bude konat na festivalu MAKER FAIRE Prague.

Dopravu si hradí účastníci sami, občerstvení ve formě švédských stolů je ovšem zajištěno. Každý účastník navíc dostane tričko na památku.

Zadání soutěže a další informace o akci naleznete na webových stránkách soutěže: https://robosoutez.fel.cvut.cz/robosoutez-2023-pro-2-stupen-zs-odpovidajicich-trid-viceletych-gymnazii