Datum zveřejnění: 
25. 11. 2022
Den otevřených dveří, který proběhne na Fakultě stavební ČVUT v Praze kontaktně v sobotu 26. listopadu, nabídne zájemcům o studium informace o přijímacím řízení, přijímacích zkouškách, možnostech přípravných kurzů a jednotlivých bakalářských studijních programech. Prostor bude také na dotazy, exkurzi do laboratoří a komentovanou prohlídku fakulty. Příležitost „projít si fakultu“ dostanou i zájemci, kteří se do Dejvic na Den otevřených dveří osobně nedostanou. Od 26. listopadu bude spuštěn web stavarna.online, v jehož rámci se v předtočených medailoncích mohou seznámit s jednotlivými programy, virtuálně se podívat do mnoha fakultních prostor a také zde mohou v čase 10.00–10.45 hod. živě zhlédnout úvodní prezentaci s představením studia probíhající přímo na fakultě.

Den otevřených dveří bude probíhat od 9.00 hodin. Při úvodní prezentaci se uchazeči o studium seznámí s možnostmi bakalářských studijních programů na Fakultě stavební ČVUT – Stavebním inženýrstvím, Architekturou a stavitelstvím, Geodézií a kartografií, Managementem a ekonomikou ve stavebnictví, Stavitelstvím a Civil Engineeringem. Zde se dozvědí jejich tematická zaměření a rozdíly mezi nimi.

Představena zde bude i připravovaná novinka – tříletý profesně zaměřený bakalářský program Scénické technologie, na němž se podílejí tři fakulty Českého vysokého učení technického – Fakulta stavební, Fakulta strojní a Fakulta elektrotechnická. Absolventi programu získají znalosti z oblasti současných multimediálních technologií v návaznosti na jejich další aplikaci v oblasti umělecké tvorby, zvukového a světelného designu, a to zejména v jevištním, televizním a filmovém provozu.

V druhé části si již zájemci budou moci sami vybrat mezi infostánky podle svých zájmů. Zde mohou získat podrobné informace o přijímacím řízení, přijímací zkoušce z matematiky a architektury, jednotlivých bakalářských programech, studiu v zahraničí i studiu cizích jazyků.

V čase 11:30–14:00 hod. budou probíhat exkurze do laboratoří fakulty. Návštěvníci budou moct navštívit například Vodohospodářské experimentální centrum, Experimentální centrum, Studio membránové architektury, Výukovou a demonstrační laboratoř TZB a další prostory.

Od 13.00 do 14.00 je pro uchazeče o studium a absolventy připravena    komentovaná prohlídka, v jejímž rámci si návštěvníci při okruhu fakultou prohlédnou prostory pro výuku studentů, vybrané laboratoře i další zázemí fakulty.

Návštěvníci si budou moci též prohlédnout dvě výstavy probíhající v atriu fakulty – výstavu Studenti programu Architektura a stavitelství, na níž jsou prezentovány nejlepší diplomové práce, a výstavu Technické památky Labsko-vltavské vodní cesty, která představuje historii a současnost 324 kilometrů dlouhé vodní cesty.

Den otevřených dveří na Fakultě stavební ČVUT v Praze, Thákurova 7, Praha 6 – Dejvice, se bude konat v sobotu 26. listopadu 2022 od 9.00 do 14.00 hodin. Podrobný program je k dispozici na www.fsv.cvut.cz. Pro informace a živý online přenos úvodního představení studia lze využít také webovou aplikaci https://stavarna.online/.