Datum zveřejnění: 
15. 2. 2022
Dovolujeme si Vás informovat, že po mnoha úvahách došlo k přesunutí konference LIFMAT 2022 z dubnového termínu na 8. – 9. září 2022.

Organizační a programový výbor rozhodl o přesunutí akce po pečlivém zvážení dopadů současné situace v Evropě na dění v České republice, mimo jiné i na žádost několika významných partnerů a aktivních účastníků konference. Aktuálně je přihlášeno téměř 50 vystavovatelů a partnerů a připravený velmi zajímavý program přednášek. Pevně doufáme, že se budete moci zúčastnit konference i v novém termínu. Děkujeme Vám za pochopení a těšíme se na setkání 8. - 9. září 2022.

Moderní technologie s prvky umělé inteligence nám začínají pomáhat v medicíně i v běžném životě. Pandemie COVID-19 přinesla mnoho zdravotních problémů a spolu s nedostatkem zdravotníků představuje problém udržení adekvátní péče. Problém, na který by mohla digitalizace některých činností přinést úspěšnou odpověď.

Součástí akce je interaktivní výstava. První den je určen pro odborníky lékařských a technických fakult a druhý je zaměřený na veřejnost. Akce je současně místem pro představení nových moderních technologií. Návštěvníci budou moci poznat špičkové projekty, produkty a služby, a díky výstavě si také eventuálně některé vyzkoušet.

V letošním roce budou nově přítomni i zahraniční řečníci. Budete tak mít možnost nahlédnout na to, jak jsou moderní technologie a telemedicína využívány i mimo ČR.

Jedním z cílů konference je pomoci mladým, nadějným jednotlivcům či týmům s představením jejich projektů, tj. umožnit jim nalezení partnerů pro další vývoj projektů a jejich uvedení do praxe. I proto bude součástí akce úspěšný formát speed datingu „Na minutku s vědci“.

Podrobné informace o konferenci jsou k dispozici zde.

Kontaktní osoba: Eva Kokešová