Datum zveřejnění: 
19. 11. 2021
Rádi bychom vás pozvali na první veřejný rozhovor mezi prof. Wolfgangem Wahlsterem z Německého výzkumného střediska pro umělou inteligenci (DFKI) a vědeckým ředitelem Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT (CIIRC) prof. Vladimírem Maříkem na téma „Industrial AI“. Přednáška a rozhovor se uskuteční ve středu 24. listopadu 2021 od 10.00 hodin.

Setkání těchto dvou osobností Průmyslu 4.0 bude koncipováno jako veřejná přednáška prof. Wahlstera na téma „Průmyslová umělá inteligence pro výrobu s nulovými defekty: Příští dekáda Průmyslu 4.0“.

Navazující diskuzi bude moderovat prof. Vladimír Mařík, vědecký ředitel CIIRC ČVUT v Praze. Jednacím jazykem bude angličtina. Celý program bude živě streamován z Testbedu pro Průmysl 4.0 v CIIRC ČVUT přes YouTube kanály CIIRC, RICAIP a na facebookovém profilu CIIRC. Po skončení této veřejné části, které se předpokládá v 11.00 hod, bude asi do 11.30 hod. dán prostor vám, zástupcům médií, pro dotazy.

Přijďte nejlépe osobně do Testbedu pro Průmysl 4.0 a využijte příležitost získat nejnovější informace a pohled na uplynulé i následující desetiletí Průmyslu 4.0 od jednoho ze zakladatelů „Industrie 4.0“. Upozorňujeme, že kapacita je omezená a osobní účast je možná pouze pro zástupce médií na základě předchozí registrace.

Rok 2021 je rokem 10. výročí uvedení Průmyslu 4.0 a tak věříme, že mít možnost vyzpovídat někoho, kdo byl u zrodu tohoto pojmu, ze kterého se stala již celá disciplína, bude pro vás zajímavé. Pan prof. Wahlster je mezinárodně uznávaným vědcem a autoritou, dokáže predikovat další technologický vývoj a má velký přesah do dalších oborů včetně zdravotnictví. Díky spolupráci s CIIRC a ČVUT má dlouholetou vazbu k České republice, může zhodnotit postavení ČR a dát do kontextu dalšího vývoje jak „Industrie 4.0“, tak umělé inteligence a dalších moderních technologií.

RICAIP Seminar Series:

"Industrial Artificial Intelligence for Zero-Defect Manufacturing: The Next Decade of Industrie 4.0"

Přednášející: Prof. Wolfgang Wahlster, CEA DFKI

Moderátor: Prof. Vladimír Mařík, vědecký ředitel CIIRC ČVUT

Středa 24. listopadu 2021:

10.00 – 11.00 – streaming přednášky prof. Wahlstera a následné diskuze

11.00 – 11.30 – neveřejná část - prostor pro dotazy médií

11.30 – 12.00 – prostor pro individuální rozhovory (nutné potvrdit předem)

Z důvodu omezené kapacity prosíme o laskavé potvrzení účasti na email: eva.dolezalova@cvut.cz, a to do úterý 23. 11. do 14.00 hod.

Přednášku můžete sledovat také na kanálech Youtube CIIRC ČVUT, FB CIIRC CTU, a take Youtube RICAIP.

Diskutovat můžete přes chat na YouTube nebo na Sli.do #RICAIP_I40.

Více informací také na: https://ricaip.eu/prof-wahlster-ai-industrie40/

Pozvánku najdete zde

Foto, zdroj: Jim Rakete

Kontaktní osoba: Eva Doležalová