Datum zveřejnění: 
4. 10. 2021
V týdnu od 11. do 18. října 2021 bude v celé České republice probíhat Týden inovací 2021, který přináší desítky příkladů inovačního pokroku a technologických novinek. ČVUT je i letos hlavním akademickým partnerem akce. Slavnostní zahájení, kterého se zúčastní i rektor Vojtěch Petráček, proběhne v pondělí 11. října od 8.30 hodin v Cubex Centru. Zde budou probíhat po celý den hlavní akce, jako je mezinárodní konference, inovační veletrh a odborné semináře.

Uznávaný vědec s českými kořeny a oblíbenec Billa Gatese Václav Smil, ředitelka Institutu cirkulární ekonomiky Soňa Jonášová, respektovaný český lékař a epidemiolog Petr Smejkal či viceprezident Svazu průmyslu a dopravy Radek Špicar. To je jen letmý výběr špičkových hostů, kteří vystoupí na Mezinárodní konferenci Týdne inovací. Jejím tématem bude obnova České republiky po pandemii koronaviru, digitální transformace a integrace inovací do byznysu.

Inovační veletrh umožní návštěvníkům setkat se s desítkami vystavovatelů, kteří přispívají do světa inovací nemalou mírou. K vidění budou špičkové technologie – první český registrovaný diagnostický zdravotní prostředek založený na umělé inteligenci od Aireen, virtuální projektový asistent ApuTime, divadelní představení ve virtuální realitě díky projektu Brejlando, telefonní asistent založený na umělé inteligenci Vocalls či cirkulární textilie dosahující radikálně nízkých environmentálních dopadů Nilmore.

Díky Odborným seminářům dostanou návštěvníci příležitost rozšířit si obzory díky interaktivním seminářům a workshopům vedeným odborníky. Už v pondělí 11. října ve 14.00 hodin bude mít seminář docent Martin Saska z Fakulty elektrotechnické ČVUT na téma Nasazení týmů autonomních kooperujících létajících robotů v reálném prostředí.

Informace o akci a doprovodném programu naleznete zde.  

Událost na Facebooku najdete zde

Kontaktní osoba: Ilona Prausová