Datum zveřejnění: 
17. 9. 2021
Již sedmkrát se ČVUT v Praze připojilo k Noci vědců, po osmé tomu nebude jinak. Tato celorepubliková vědecko-technická popularizační akce proběhne v pátek 24. září od 17.00 do 23.00 hodin, tentokrát na téma čas. Návštěvníky během večera seznámíme se zajímavými projekty z dílny naší univerzity a nabídneme unikátní příležitost nahlédnout do prostor, které za normálních okolností nejsou veřejnosti přístupné. Kromě obvyklých prezenčních událostí se některé aktivity uskuteční pouze v online prostoru, bude tedy možné zažít vědu i z pohodlí domova.

Bohatý program připravilo celkem sedm fakult a dvě nefakultní součásti, tradičně pro návštěvníky otevřeme pracoviště ČVUT v dejvickém kampusu i v centru Prahy. V Dejvicích to bude Fakulta elektrotechnická, Fakulta biomedicínského inženýrství, Masarykův ústav vyšších studií a Český institut informatiky, robotiky a kybernetiky (CIIRC). Program je připraven i na děčínských pracovištích Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské a Fakulty dopravní, která otevře také budovu na pražském Albertově. Dále se zúčastní také Fakulta stavební, Fakulta strojní, Fakulta informačních technologií a Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská.

Aktuální hygienická opatření naleznete na https://covid.gov.cz/situace/kultura/spolecenske-akce

Noc vědců se v loňském roce kvůli koronavirové pandemii konala pouze online, i ve virtuálním prostoru si ale zachovala punc jedné z největších akcí svého druhu v České republice – zapojilo se více než 100 institucí, mezi nimiž byly univerzity, vědecká a výzkumná centra, ale také hvězdárny či planetária.

Kontaktní osoba: Jan Škvařil

Picture

Picture

Picture

Picture