Datum zveřejnění: 
29. 6. 2021
Ve dnech od 18. do 30. července 2021 se bude konat XII. ročník letního tábora ČVUT Jáma lvová, který je vyvrcholením tříkolové celoroční matematicko-logické korespondenční soutěže. Tu pro nadané žáky základních škol a odpovídajících stupňů víceletých gymnázií připravili studenti, absolventi a zaměstnanci ČVUT. V letošním roce se uskuteční ve Zdobnici u Rychnova nad Kněžnou.

Na táboře budou realizované specificky zaměřené přednášky a workshopy, které budou probíhat poutavou formou a budou děti posouvat dál v jejich schopnostech a znalostech. Po tomto programu čekají děti nejrůznější pohybové aktivity, které kromě týmových her, budou zahrnovat také orientaci v terénu a přírodě. Účastníci tábora podle svého zájmu budou pracovat na zvolených projektech pod odborným vedením lektorů, a to včetně závěrečné prezentace a obhajoby.

Každým rokem je jiné táborové téma, kterému jsou přizpůsobené veškeré hry a programová náplň. V letošním roce jím budou „vědomosti duchů ze strašidelného domu“.

Na táboře poznají účastníci nové přátele, blíže se seznámí s organizátory – studenty a absolventy ČVUT, a získají lepší povědomí o studiu na naší technické vysoké škole.

Cílem soutěže a tábora Jáma lvová je ukázat, že studium techniky není něco, čeho by se měli mladí lidé obávat, ale naopak, že je to zábavná a vzrušující cesta za poznáním.

Více o táboře najdete zde.

Kontaktní osoba: Lenka Kubešová Zápotocká