Datum zveřejnění: 
4. 5. 2021
Studenti Fakulty strojní ČVUT v Praze si mohou od 11. května vybírat budoucí kariéru online v rámci Kariérního dne, který začíná od 9.00 hodin. Během virtuálního veletrhu práce se mohou setkat s potenciálními zaměstnavateli a zjistit, jaké pracovní podmínky nabízejí. Získají nejen podrobné informace o zaměstnání, ale také o stážích nebo brigádách už během studia.

Součástí Kariérního dne budou i chatovací kanály se zástupci jednotlivých firem, odborný program ve formě živého streamu a prezentace patnácti firem. Témata budou pestrá. Například: Člověk a energie – prezentovat bude Pavel Šimák ze skupiny ČEZ a.s., Aplikaci kovového 3D tisku ve ŠKODA AUTO představí Vladislav Andronov ze Škoda Auto a.s.), Superlasery pro skutečný svět přiblíží Jan Brajer z Centra HiLASE, Fyzikálního ústavu AV ČR, v. v. i., Továrnu budoucnosti pak Jakub Hamerník, Jakub Faltejsek a Michal Fichtner z Continental Automotive Czech Republic s.r.o. Zájemce o letectví potěší přednáška Ondřeje Koukola z GE Aviation Czech, s.r.o. na téma Současnost a budoucnost leteckých motorů.

Během přednášek je možné pokládat dotazy prostřednictvím chatu streamu, který bude spuštěn po celou dobu živého přenosu. Doprovodným odborným programem budou v rámci live streamu provázet zástupci firmy. Sledovat jej můžete na YouTube kanálu Fakulty strojní. Všechny podstatné informace a kontakty na firmy, které absolventům nabízejí zajímavá uplatnění v oboru, budou k dispozici celý kalendářní rok.

Více informací najdete na webu: https://www.fs.cvut.cz/kariera

Kontaktní osoba: Ladislav Lašek