Datum zveřejnění: 
3. 5. 2021
Od pondělí 3. května 2021 se mohou k očkování v Centrálním rezervačním systému k vakcinaci proti Covid-19 registrovat vysokoškolští pedagogové (tj. pracovníci podílející se na výuce studentů nebo v jiném pedagogickém kontaktu se studenty, zejména pak v rámci praktické, laboratorní, experimentální apod. výuky) českých veřejných a soukromých vysokých škol.

Od kmenové fakulty nebo vysokoškolské součásti ČVUT obdrží vysokoškolští pedagogové unikátní kód, za pomoci kterého se mohou přihlásit k očkování. Kódy jsou platné do 15. června 2021. Kód má význam pro pedagogy, kteří nepatří mezi věkově prioritizované skupiny pro očkování podle časové osy.

ČVUT aktuálně zajišťuje dvě vlastní očkovací místa v Praze. Bude se jednat o ordinaci MUDr. Lucie Jarešové na Karlově náměstí (Karlovo náměstí 313/8, Praha 2) od 10. května 2021 – zde je třeba se předem registrovat přes centrální registr ministerstva, pracoviště L DermamedEst (Karlovo náměstí 313/8, Praha 2), k čemuž je třeba znát unikátní kód. Očkováno bude vakcínou Moderna nebo Pfizer/Biontech. Druhé místo bude ve Studentském domě v Dejvicích - bližší informace budou upřesněny. Bude tak k dispozici i lékařské zázemí pro případ negativní reakce očkovaného.

Pro samotné očkování i návštěvu lékaře je třeba předložit potvrzení o zaměstnání, a to s využitím jednotného vzoru (viz vzor zde). Potvrzený dokument získají vysokoškolští pedagogové od svého nadřízeného na kmenové fakultě nebo na vysokoškolském ústavu.  

Více informací najdete na webové stránce MŠMT

Ilustrační foto: Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT