Datum zveřejnění: 
26. 3. 2021
V neděli 18. dubna se od 19.00 hodin uskuteční v Betlémské kapli zahajovací koncert zcela nového konceptu divadla spojeného s moderními technologiemi. Opera studio Praha ve spolupráci s Confer-o-matic vyvinula virtuální 3D divadlo DramMatic, které přináší vše, co milovníkům kultury aktuálně chybí – živé umění, setkání s přáteli, charakteristickou atmosféru divadla nebo koncertní síně i kontakt s ostatními diváky. Na akci spolupracují s umělci také studenti Audiovizuálního centra studentů ČVUT, z.s., a probíhá ve spolupráci s ČVUT.

#Na programu budou operní árie i setkání s přáteli ve virtuálním 3D světě. Čestným hostem zahajovacího koncertu bude houslový vitruos Pavel Šporcl. Sólisty Opera studio Praha doprovodí Orchestr Komorní filharmonie Pardubice pod vedením dirigenta Sébastiena Bagnouda. Celým večerem bude provázet novinář, publicista, moderátor a redaktor Českého rozhlasu Dvojka Václav Žmolík. Zazní skladby Antonína Dvořáka, Jacquese Offenbacha, Wolfganga Amadea Mozarta, Ambroise Thomase, Felixe Mendelssohna Bartholdyho a Ludwiga van Beethovena.

„Naše platforma vám i v době pandemie zprostředkuje kulturní zážitek v jeho co možná nejautentičtější podobě. Umožní vám opět zažít radost z hudby i nenahraditelný pocit sdílení. S přáteli se domluvíte na setkání v parku či před divadlem a na základě zakoupené vstupenky vejdete společně do světa 3D. Vyberete si postavu podle vašich představ oblečenou do gala. Jejím prostřednictvím, stejně jako v počítačové hře, vstoupíte do světa, kde se před vámi objeví virtuální prostor divadla, jeho hlediště a jeviště. Když vejdete do sálu, uvidíte ostatní diváky a stejně jako v divadle si ještě před začátkem představení můžete popovídat,“ říká o projektu Mgr. Anita Jirovská z Opera studio Praha.    

Pokud se rozhodnete spojit zážitek kulturní se zážitkem gurmánským, dovezou vám vybrané restaurace objednané jídlo až do domu. Nakonec tedy můžete společně s přáteli ještě na dálku povečeřet a nechat v sobě doznít mimořádný večer.

Více informací najdete zde

Kontaktní osoba: Anita Jirovská