Datum zveřejnění: 
25. 11. 2020
Dne 30. listopadu od 18.00 hodin proběhne přednáška cyklu Global Science Café streamovaná Fakultou elektrotechnickou ČVUT, jejímiž hosty budou Vít Šisler a Jakub Gemrot ze studia Charles Games. Studio stojí za oceněnou hrou Attentat 1942 a zaměřuje se na narativní hry a inovativními způsoby, jak prozkoumat vážná témata. Charles Games vzniklo jako spin-off Univerzity Karlovy a představuje jedinečné spojení mezi akademickou sférou a herním byznysem. Přednášku moderuje Michael Londesborough.

Vít Šisler, hlavní designér hry Attentat 1942, je vyučující na Filozofické fakulty Univerzity Karlovy a odborný asistent v rámci oboru Studia nových médií. Ve svém výzkumu se věnuje informačním a komunikačním technologiím na Blízkém východě a výukovým hrám a simulacím. V rámci doktorského studia absolvoval na Fulbrightově stipendiu vědeckou stáž na Nortwestern University v Chicagu. 

Jakub Gemrot vystudoval informatiku na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy. Aktuálně na UK učí, v roce 2015 stál u vzniku nového oboru „vývoj počítačových her“. Je jednatelem Charles Games a jedním z programátorů hry Attentat 1942. 

V současné době studio vyvíjí novou historickou hru Svoboda 1945: Liberation. 

Global Science Café Czech Centres je cyklus populárně-vědeckých přednášek a debat s nejlepšími českými vědci, inovátory, ekonomy a dalšími významnými osobnostmi je pořádaný Českými centry a sdílený v rámci celé sítě. Jde o neformální fórum určené k diskuzi nad současnými vědeckými a společenskými otázkami. Aktuálně je vysíláno v anglickém jazyce v online formátu jedenkrát za dva měsíce.

Podrobnosti o přednášce jsou k dispozici zde: https://www.facebook.com/events/439820210717758

Kontaktní osoba: Martin Pechanec