Datum zveřejnění: 
5. 5. 2020
Po úspěšné konferenci CyberSec & AI Prague 2019, která vyhrála cenu AI Awards za "Událost roku", ČVUT v Praze a společnost Avast opět spojily síly, aby propojily experty z oblasti umělé inteligence (AI), strojového učení a kybernetické bezpečnosti. Letošní konference CyberSec&AI Connected 2020 (cybersecai.com) proběhne ve čtyřech světových metropolích a bude živě vysílána online. Účastníci mohou sledovat celý program a poslechnout si řečníky ze všech lokalit podle svého zájmu a časových možností. 8. října 2020 v Praze, Londýně, New Yorku a San Franciscu nabídnou řečníci jako Roger Dingledine (výzkumník a spoluzakladatel projektu Tor) a Garry Kasparov (šachový velmistr a ambasador Avast Security) vhled do využití umělé inteligence v ochraně soukromí a bezpečnosti.

Vstupenky na konferenci budou v prodeji od konce května. Do té doby se účastníci mohou předběžně registrovat, aby dostávali novinky o události CyberSec & AI Connected 2020, oznámení řečníků a další důležité informace o programu.

Globální konference CyberSec&AI Connected nabízí prostor pro setkávání výzkumníků, odborníků a profesionálů z celého světa. „Některé z nejdůležitějších průlomů v oblasti umělé inteligence a bezpečnosti vznikly díky spolupráci mezi akademií a průmyslem. Proto je velmi důležité sblížit obě komunity a umožnit jim vzájemné sdílení nápadů a navázání nové spolupráce,“ říká Fabrizio Biondi, AI Research Manager ve společnosti Avast.

Kromě vystoupení atraktivních řečníků, živých dotazů z publika, panelových diskuzí a networkingu nabídne další prostor k propojení akademie a průmyslu také řada technických workshopů, ve kterých se účastníci ponoří do nejnovějšího výzkumu, případových studií a technologií v oblasti bezpečnosti a umělé inteligence.

Programový výbor vyzývá vědce a odborníky v oblasti kybernetické bezpečnosti, aby se zapojili do série technických workshopů CyberSec&AI Connected. Autoři nechť zašlou k posouzení abstrakt své prezentace nebo demonstrace nástrojů z oblasti kybernetické bezpečnosti a ochrany soukromí. Zvláštní důraz porota klade na potenciální aplikaci AI řešení v reálném světě nebo příspěvky o základním či aplikovaném výzkumu týkajícím se propojení umělé inteligence s kybernetickou bezpečností a soukromím. Pro více informací o workshopech si nastudujte podrobné instrukce.

Potenciální autoři musí předložit svůj abstrakt do 30. června 2020. Úspěšní účastníci budou postupně informováni od 1. července 2020. Finální program workshopů bude zveřejněn 15. července 2020. 

Kontaktní osoba: Karolína Poliaková