Datum zveřejnění: 
28. 2. 2020
Zveme Vás na slavnostní spuštění projektu Centra excelence v oblasti Artificial Intelligence for Citizen's Safety and Security, které se uskuteční ve středu 4. března 2020 od 13.00 hodin v budově Rektorátu ČVUT v Praze - 10. patro, Jugoslávských partyzánů 1580/3, 160 00 Praha 6 - Dejvice.

Umělá inteligence je v současnosti jednou z hlavních priorit Evropské unie a významnou podporu jí vyjádřila i vláda České republiky. Projekt Centra excelence předních univerzit má proto za cíl především podpořit budoucí akademické aktivity, výzkum, vývoj a rozvoj infrastruktury v oblasti bezpečnosti, ve které se již dnes řadíme ke světové špičce, s cílem reagovat na nadcházející výzvy na národní, regionální a především evropské úrovni.

Akce se bude účastnit ministr průmyslu a obchodu, ministr dopravy a místopředseda vlády ČR Karel Havlíček, vládní zmocněnec pro informační technologie a digitalizaci Vladimír Dzurilla a pět rektorů technických vysokých škol: ČVUT v Praze, VUT v Brně, Univerzity Karlovy, Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava a Masarykovy univerzity.  

Program akce:

13.00 – video pozdrav místopředsedkyně Evropské komise Věry Jourové

13.10 - přivítání místopředsedy vlády ČR Karla Havlíčka

13.20 - slavnostní podpis memoranda projektu Centra excelence zástupci technických univerzit

13.30 - představení projektu rektorem ČVUT Vojtěchem Petráčkem

13.45 - přehled aktivit na úrovni EU a ČR národním koordinátorem pro Evropská centra AI Janem Kleslou

13.55 - networking

Svou účast na akci potvrďte, prosím, nejpozději 2. 3. 2020 na e-mail: andrea.vondrakova@cvut.cz.