Datum zveřejnění: 
12. 1. 2020
Vernisáž s názvem Fabrika představí ve čtvrtek 16. ledna od 18.00 hodin všechny projekty, které na Fakultě architektury ČVUT v průběhu zimního semestru vznikly. Svým rozsahem a plochou jde o největší akci svého druhu v České republice. Na sedmi podlažích bude v 56 ateliérech vystaveno více než 1 000 semestrálních projektů studijních oborů Architektura a urbanismus, Design a Krajinářská architektura.

Třeba v ateliérech Kohout - Tichý a Stempel - Beneš studenti probírali potenciál okolí nové stanice metra D v Praze 4 – Libuši, v ateliéru památkového architekta Václava Girsy vytvářeli návrhy na obnovu a dostavbu areálu bývalé kláštera v Tuchoměřicích, v ateliéru Fingerová – Grohmannová rehabilitovali Centrální park sídliště Ďáblice nebo v ateliéru Karel pracovali se sklem. 

Výstavu ateliérových projektů je možné zhlédnout kdykoliv v otevírací době fakulty od 14. do 24. ledna 2020. Fakulta architektury ČVUT, Thákurova 9, Praha 6, je otevřena od pondělí do pátku mezi 6.30 a 22 hod. a v sobotu mezi 8.00 a 20.00 hod. Vstup na akci je zdarma.

Více informací o vernisáži je k dispozici zde.

Kontaktní osoba: Romana Vylitová