Datum zveřejnění: 
22. 10. 2019
Od 21. října do 29. listopadu bude možné na Fakultě architektury ČVUT v Praze vidět nejlepší studentské diplomní projekty soutěže Young Talent Architecture Award 2018. Do soutěže bylo školami z 32 zemí a 118 škol nominováno 334 diplomových projektů od 451 autorů. Na výstavě, která letos poprvé zavítá do Prahy, se představuje čtyřicet finalistů a pět vítězů.

Mezi finalisty jsou i práce studentů Fakulty architektury ČVUT v Praze. Filip Galko  s projektem Lasvit Flagship Store Showroom Praha, vypracovaný v Ateliéru Stempel-Beneš a Veronika Indrová s ideovým řešením Masarykova stadionu na Strahově, jenž vznikl v Ateliéru Novotný–Koňata–Zmek.

Výstava Young Talent Architecture Award (YTAA) se na Fakultě architektury představuje poprvé, čímž ji zařazuje do sítě škol, kterým záleží na kvalitě diplomových prací v jejich mezinárodním srovnání.

Bienální přehlídku nejlepších diplomních prací architektonických škol organizuje nadace Mies van der Rohe v Barceloně s podporou Creative Europe. YTAA si klade za cíl podpořit talent čerstvě vystudovaných architektů, urbanistů a krajinných architektů, kteří se budou podílet na transformaci našeho životního prostředí. Soutěž se zrodila ze zájmu o podporu a rozvoj nejtalentovanějších studentů, ještě než vstoupí do profesionálního života.

Další ročník YTAA bude vyhlášen začátkem letního semestru 2019/20.

Kontaktní osoba: Jarmila Vokounová

Picture