Datum zveřejnění: 
27. 8. 2019
Festival vědy se bude v letošním roce konat 4. září od 8.30 do 19.00 hodin na travnaté ploše na Vítězném náměstí v Dejvicích a v přilehlé Technické ulici. Je to zábavná vědecká laboratoř a technologický park pod širým nebem. Akce je určena pro žáky středních a základních škol i pro veřejnost.

Organizátorem festivalu jsou ČVUT v Praze, Vysoká škola chemicko-technologická Praha, Akademie věd ČR a Dům dětí a mládeže hl. m. Prahy. Jedná se tedy o společný projekt vysokých škol, akademických a volnočasových institucí.

Pro účastníky akce bude na venkovních stanovištích připraven bohatý interaktivní program se zajímavými prezentacemi. Nebudou chybět ukázky vědy a techniky s pokusy a experimenty, které si zájemci mohou sami vyzkoušet.

Věda v profesích, to je téma letošního ročníku Festivalu vědy. Návštěvníci, především středoškoláci, se tak mohou těšit na testovací centrum, kde se o sobě dozví spoustu informací, důležitých pro výběr dalšího studia nebo vhodného zaměstnání.

V Techzóně ČVUT se budou prezentovat všechny fakulty a Masarykův ústav vyšších studií se zajímavými exponáty, vědeckými projekty, názornými demonstracemi -  ukázkami moderní techniky a rozvíjejících se technologií. Půjde například o expozice Hrátky s energií i částicemi; Člověk, sanitní vůz FBMI a ochrana obyvatelstva; studentské formule; Virtuální realita, Neobvyklá vodní stavba; Uděláme z tebe architekta; Bezpečná doprava a Kolo štěstí. Pro malé návštěvníky bude připravena edukativní hra Mladý inženýr, která spojuje vědu, techniku a zábavu.

Program Festivalu vědy bude od 17.00 hodin na Fakultě elektrotechnické ČVUT doplněn veřejnou debatou s odborníky na téma „Je volba profese věda?“.

Patronem festivalu je profesor Václav Pačes a záštity poskytla Rada vlády pro vědu, výzkum a inovace, Městská část Praha 6, Magistrát hl. m. Prahy a MŠMT ČR.  

Vstup na veškerý program je zdarma.

Více informací o akci naleznete zde.

Kontaktní osoba: Lenka Kubešová Zápotocká