Datum zveřejnění: 
9. 8. 2019
Největší cyklistický závod na území Prahy Author Pražská padesátka se pojede 21. září a bude to již 21. ročník. I letos bude závod součástí prestižního seriálu Author Maraton tour. Ke každoroční účasti však závod láká svou pohodovou atmosférou. Cyklisty čeká padesátikilometrová trať, která povede z Prahy 6 na Okoř a zpět. V Kampusu Dejvice bude připraven bohatý doprovodný program pro děti i dospělé, závod bude letos propojen z akcí Zažít město jinak, a tak na závodníky čekají celodenní aktivity a koncerty. Na pořádání závodu ČVUT spolupracuje a k aktivní účasti se zavázal také rektor doc. Vojtěch Petráček. Ambasadorem závodu je paralympijský cyklista Jiří Ježek.

Hlavní závod odstartuje v 10.00 hodin z ulice Bechyňova. Hned v 10.15 hodin naváže cyklozávod dětí Pražský dětský sprint, jehož trať povede okolo Fakulty architektury ČVUT. 

V rámci závodu je vyhlášen také 12. ročník Přeboru ČVUT. V něm změří síly a budou navíc samostatně hodnoceni současní i bývalí studenti a učitelé ČVUT, je ale otevřen všem studentům vysokých škol. Registrace do všech kategorií závodu a informace naleznete na www.prazska50.cz

Kontaktní osoba: Kateřina Vaculíková 

Picture