Datum zveřejnění: 
8. 8. 2019
Dne 10. srpna začíná dvanáctidenní letní tábor Jámy lvové, který je vyvrcholením celoroční matematicko-logické korespondenční soutěže. Tu pro nadané žáky základních škol a nižších stupňů víceletých gymnázií připravili studenti, absolventi a zaměstnanci ČVUT v Praze. V letošním roce bude tábor zaměřen na matematické zajímavosti.

Cílem akce je ukázat, že studium techniky není něco, čeho by se měli žáci obávat, ale naopak, že je to zábavná a vzrušující cesta za poznáním. Během školního roku probíhají tři kola korespondenční soutěže. O prázdninách je pak pro úspěšné řešitele připraven letní tábor, kde kromě technicky zaměřených přednášek a workshopů, mají účastníci možnost poznat nové přátele a blíže se seznámit s organizátory tábora, a získat tak lepší povědomí o studiu na technické vysoké škole.

Během dvanácti dnů se táborníci stanou svědky těch nejzajímavějších průlomů současné matematiky. Naučí se orientovat v labyrintu nejnovějšího matematického bádání a seznámí se s těmi nejsofistikovanějšími šiframi či s moderními aplikacemi matematiky v dalších vědeckých a technických disciplínách.

Kontaktní osoba: Lenka Kubešová Zápotocká