Datum zveřejnění: 
15. 11. 2018
Dne 19. listopadu od 17.00 do 18.30 hodin se v budově ČVUT - CIIRC uskuteční úvodní přednáška profesora Simona Litsyna z univerzity v Tel Avivu Vzdělání pro inovace. Tato přednáška zahájí týdenní inovační a podnikatelský workshop pořádaný ČVUT v Praze a neziskovou organizací STAR Research & Innovation Cluster v Dolních Břežanech. Akce se koná pod záštitou a s podporou velvyslanectví Státu Izrael v Praze.

Profesor Litsyn je světově uznávaný expert v oblasti elektrotechniky a počítačových věd a má na svém kontě přes 60 registrovaných patentů. Ve firmě M Systems stál u zrodu a vývoje USB flash disku. Sám je zakladatelem jedné z nejúspěšnějších izraelských Start-up firem – společnosti StoreDot, která se specializuje na vývoj baterií.  Dlouhodobě se věnuje lektorské a mentorské činnosti.

Během týdenního workshopu bude devět špičkových izraelských lektorů v čele s prof. Litsynem vzdělávat třicet zástupců akademické obce a transferu technologií z ČVUT a výzkumných center z regionu STAR -  ELI Beamlines, HiLASE a Biocev. Odborný program koordinuje zkušený izraelský mentor a podnikatel Oren Simanian.

Všichni lektoři přicházejí s praktickými zkušenostmi se zakládáním a rozvojem firem, popř. působí v mezinárodních společnostech. Projekt startuje česko-izraelskou inovační iniciativu, jejímž cílem je rozvíjet konkrétní příležitosti ke spolupráci mezi výzkumnými institucemi a komerční sférou.

Na akci je nutná registrace z důvodu omezeného počtu míst na e-mail dagmar.rajhelova@cvut.cz do 15. listopadu.

Kontaktní osoba: Monika Dobiášová