Datum zveřejnění: 
25. 7. 2017
V týdnu od 21. do 25. srpna se na ČVUT sejdou dívky ve věku 14 až 19 let, které se budou věnovat programování, kódování a vytváření vlastního blogu, webu nebo hry. Týden Letní IT školy již třetím rokem organizuje ČVUT v Praze se společností Czechitas a snaží se dívkám ukázat, že IT není pouze chlapecká záležitost.

Studentky středních škol z celé republiky zažijí týden plný tvorby webu, grafiky a programování. Program je určen pro úplné začátečnice bez předchozí zkušenosti s IT. Dívky mají zajištěný nejen odborný program, ale i občerstvení a pro mimopražské je připravené ubytování na Sinkuleho koleji.

Většina seminářů a kurzů probíhá v učebnách Fakulty informačních technologií ČVUT, jeden den s legoroboty pak dívky stráví na Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze na Karlově náměstí. Kromě výuky čeká na děvčata celá řada exkurzí. Během akce navštíví zajímavé laboratoře na ČVUT a kromě tohoto se půjdou podívat i do některých IT firem, kde budou mít možnost setkat se s ženami, které v informatice působí.

Více informací nejen o letošním ročníku Letní IT školy najdete na www.czechitas.cz nebo na http://letni-skola.czechitas.cz/.

Kontaktní osoba: Ilona Prausová