Datum zveřejnění: 
14. 9. 2023
Před pátým ročníkem Univerzitní ligy ledního hokeje přichází další důležitá zpráva z Prahy. Univerzitní hokejový klub Engineers Prague prošel před startem nového ročníku výraznou změnou. Kromě úpravy oficiálního názvu na ČVUT Engineers Prague se mění i klubové logo. To je inspirováno právě znakem Českého vysokého učení technického v Praze, které se stane primárně reprezentovanou univerzitou.

Ve středu 13. září 2023 se na půdě Rektorátu ČVUT v Praze uskutečnilo slavnostní odhalení nové vizuální identity loňského vítěze základní části a vicemistra Univerzitní ligy ledního hokeje, klubu Engineers Prague. Křtu se zúčastnili jak nejvyšší představitelé ČVUT, tak zástupci klíčových partnerů univerzitního hokejového mužstva. K dlouholetým partnerům se nově připojily společnosti Bühler Group a Pražská energetika (PRE), pro které to byla první společná oficiální akce s ČVUT Engineers. S novým oficiálním názvem bude mužstvo nejen nastupovat v nejsledovanější tuzemské univerzitní soutěži, ale navíc letos zaútočí na rekord v návštěvnosti, a to již 2. listopadu v rámci Hokejového souboje univerzit: Bitva o Prahu. 

Co stojí za rozhodnutím o tak zásadní změně? „Hlavním faktorem je vize projektu univerzitních lig NSA, kde má každý tým reprezentovat jen jednu univerzitu. Druhým důvodem je letošní pořádání Bitvy o Prahu, která se nově stane součástí ULLH, a my jsme chtěli zachovat účast všech čtyř univerzit. Proto muselo dojít k výběru jedné primární univerzity a volba padla na ČVUT, kde má náš klub nejsilnější fanouškovskou základnu a kde máme dlouhodobě nejsilnější podporu,” vysvětluje Aleš Příhoda, prezident klubu. 

Univerzitní liga ledního hokeje se chce rozrůstat o nové účastníky a expandovat na další univerzity. „Tímto krokem dáváme i prostor pro vznik nových univerzitních hokejových mužstev na ČZU a VŠE v Praze. Přípravy už běží a já věřím, že v příštím roce přivítáme v ULLH nové členy, čímž vznikne příležitost pro ještě více mladých sportovců účastnit se tohoto unikátního projektu,” říká Tomáš Hlaváč, předseda České asociace univerzitního hokeje. 

„Jsme moc rádi, že klub ČVUT Engineers Prague reprezentuje naši univerzitu. Za osm let své existence se z něj stal jeden z nejvýznamnějších studentských zájmových spolků, získal si spoustu podporovatelů z řad studentů i zaměstnanců a já věřím, že výborné sportovní výsledky budou dál spojovat naše studenty a posilovat jejich sounáležitost s ČVUT,” uvádí rektor ČVUT v Praze, doc. Vojtěch Petráček.

Klub nastoupí v nových dresech poprvé 4. října, kdy v prvním soutěžním utkání nové sezóny ULLH přivítá na domácím stadionu tým Riders Univerzita Pardubice. Utkání se odehraje tradičně na zimním stadionu Hvězdy Praha. Všichni jste samozřejmě srdečně zváni. 

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Kateřina Veselá
E-mail: 
katerina.vesela@cvut.cz