Datum zveřejnění: 
16. 11. 2022
Audioprůvodce obsahuje původní zvukové záznamy a vzpomínky přímých účastníků průvodu z pražského Albertova na Národní třídu. Kdokoliv tak může bezprostředně sledovat kroky studentů, které odstartovaly sametovou revoluci v Československu.

Trasa 17. listopad obsahuje 19 zastavení a je volně dostupná v aplikaci SmartGuide (lze stáhnout přes Google Play store, nebo App store). Samotná procházka z Albertova přes Vyšehrad až na Národní třídu trvá zhruba 2 hodiny. Zvukové záznamy svých vzpomínek do audioprůvodce vyrobili účastníci průvodu Jan Vondráček a Karel Kratochvíl.

U každého zastavení je k dispozici audio příběh, který propojí současné místo s historií. Aplikace SmartGuide v případě povolení sledování polohy přehrává příběhy automaticky, jakmile se telefon přiblíží k některému ze zastavení. Příběhy a informace z trasy si ovšem lze prohlédnout a vyslechnout i v pohodlí domova (nebo „intru“).

SmartGuide s.r.o. je úspěšný český startup absolventů ČVUT z univerzitního inkubátoru InQbay, který vyvíjí platformu pro publikování digitálních audioprůvodců. Nabízí aplikaci SmartGuide, která promění každý telefon v osobního průvodce. SmartGuide aktuálně používá přes 600 000 cestovatelů v 600 světových destinacích. 

Mezi klienty SmartGuide patrí Switzerland Tourism, Prague City Tourism, Karlovy Vary, Singapore National Heritage Board, Harvard Business School, Dubai Tourism, Pilsner Urquell, RegioJet, Deutsche Bundesbahn a mnoho dalších.

Picture

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Monika Dobiášová
E-mail: 
monika.dobiasova@cvut.cz