Datum zveřejnění: 
8. 8. 2022
Až do konce září se bude na nádvoří Betlémské kaple v samém centru Prahy konat program pod širým nebem. Na své si při úterních a čtvrtečních večerech přijdou milovníci kina i koncertů.

Svatopluk Vojíř se svým Vandrkinem promítá filmy, které jste možná ještě neviděli – a ani nebudete mít možnost vidět je ve velkých kinosálech. Kromě skvělých filmů režiséra Jima Jarmusche můžete v Biografu betlémském zhlédnout například také filmy Desperado, Tenkrát v Hollywoodu či Zátopek.

Na hudební scéně se střídají všechny žánry a díky skvělé akustice a výjimečnosti celého prostoru si návštěvníci užijí opravdu neopakovatelný večer. V červenci zahráli Kybabu a Václav Koubek Trio. Dále se představí Beata Hlavenková s vokalistkami, mladí jazzmani Acoustic Needles, Muff, Lanugo, Wyfe a děti z pěveckého sboru hLásky, My3.avi a Marta Kloučková s Davidem Dorůžkou.

„Každá univerzita by měla plnit nejen vzdělávací, výzkumnou a vědeckou roli, ale také roli společenskou. Na ČVUT k tomu přispívají i programy v Betlémské kapli a na její letní scéně, přičemž v letním období se logicky jedná spíše o odlehčený program, sloužící zejména k příjemnému setkávání našich studentů i mimo semestrální výuku. Letošní druhý ročník se ukázal být krokem správným směrem,“ uvedl rektor ČVUT Vojtěch Petráček.

Hudebním večerům jsou věnovány čtvrtky, filmům zase každé druhé úterý.
Hlavním organizátorem je České vysoké učení technické v Praze, coby vlastník těchto prostor, o dramaturgii (nejen) letní scény se stará Jiřina Šimková.

Cílem je do tohoto krásného kulturního prostoru přivést především studenty, proto další program a zvýhodněné vstupné i mimo letní sezonu budou směřovány na ně.

Program a události sledujte na https://www.facebook.com/BioBPraha
Vstupenky v prodeji na https://goout.net/cs/biograf-betlemsky/vzngqe/

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Jiřina Šimková